Solør Futsal fra storhetstiden

I 2. divisjon, avdeling 02 i Oslo Fotballkrets har den gamle storheten Solør Futsal hatt en svært god sesong, med bare to poengtap på 16 kamper. De har med stor sannsynlighet kapret 1. plassen i avdelingen, men slik det ser ut nå får de likevel ikke spille kvalik om å rykke opp til 1. divisjon.

Solør tilhører egentlig Indre Østland Fotballkrets, men søkte i forkant av sesongen om å få lov å spille 2. divisjon i Oslo Fotballkrets. Trener for Solør, Per Kristian Wenstad uttaler følgende til Futsalmagasinet:

Det er utrolig frustrerende at vi har havnet i en så rotete situasjon som det vi har gjort nå. Før sesongstart var vi i kontakt med representanter fra både IØFK og OFK (Indre østland og Oslo Fotballkrets red. anm.) om å få tillatelse til å spille i 2.div Oslo, hvor vi gjorde rede for våre ambisjoner om å rykke opp. Vi fikk ingen informasjon fra hverken IØFK eller OFK om at vi ikke ville være aktuelle for kvalifisering, og skjønte derfor lite når vi fikk denne beskjeden nå én serierunde før slutt. Vi er målløse og utrolig skuffet over begge kretsene for at de har spart på denne informasjon så lenge og mener at dette er noe de kunne spandert på seg å meddele før sesongstart i stedet for tre uker før slutt. Om vi hadde visst dette før seriestart hadde vi så klart aldri valgt denne løsningen.

Årsaken til at Solør ikke vil få tildelt plass i kvalik til neste års 1. divisjon i avd. Øst ligger i at kvalifiseringen er bygd opp slik at alle kretsene får maksimalt sende to lag hver. Indre Østland sender de to beste lagene fra sin 2. divisjonsavdeling, og det er allerede meldt at dette blir Eidskog Futsal Herrer og Vind Futsal. Oslo Fotballkrets har oppgitt at de har ingen interesse av å sende et lag fra en annen krets enn sin egen, og vil derfor sende Ski Futsal og Vestli slik avdelingene ser ut nå. Derfor vil Solør som topper sin avdeling stå uten kvalikplass. Per Kristian Wenstad utdyper kritikken mot kretsene:

Jeg har mye på hjertet og en del tanker jeg gjerne skulle gitt utspring for i denne saken, men tror dessverre det er best å la være. Jeg synes forøvrig det er særs interessant at kretsene ene og alene legger dette på oss, når det tilsynelatende ikke har vært noen lag som har vært klar over dette… Vi har levd i villfarelsen om at kretsene er til for å bistå og hjelpe de ulike klubbene, ikke motarbeide, som i vårt tilfelle.

Man kan kalle det et paradoks at en kvalifisering går uten det tilsynelatende beste laget i avdelingen, men det ser dessverre ut til at det er lite vi får gjort med det.

Oslo Fotballkrets har ikke ønsket å kommentere saken. Solør vil forsøke å klage på avgjørelsen, så det er fortsatt uklart hvordan dette ender.

Bindinger: Artikkelforfatteren er trener for Ski Futsal, som ser ut til å få den ene kvalifiseringsplassen til 1. div region øst.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here