Fra Futsal til Fotballhelter

0

Futsal er en lite anerkjent sport i Norge i forhold til storebror Fotball. Ungdommer i dag er opptatt av sine fotballhelter som Messi, Ronaldo og vil gjerne bli som de en vakker dag. Men visste du at noen av de største navnene innen fotball kom nettopp fra Futsal klubber?

Sporten ble opprettet på  1930- tallet i Uruguay og spredte seg raskt til en populær avart av fotball i alle Sør- Amerikanske land. Interessen er også stor i Spania og Portugal og har økt noe i popularitet også i øvrige Europa de siste 20 årene.

I Argentina, Brasil, Spania og Portugal har mange kjente fotballspillere startet sin karriere med Futsal enten i gatene eller i klubber.

Kilde: Pixabay

Toppspillere som er oppvokst med Futsal

-Ronaldo blant annet har sagt at denne formen for fotball har lært han å spille mye tettere med ballen og spille i mindre rom.

Hadde det ikke vært for det fantastiske miljøet for futsal i Madeira der han vokste opp, har han nok ikke hatt de samme ferdighetene som han har utviklet til å bli en av verdens mest ettertraktede fotballspillere.

Lionell Messi, FC Barcelonas toppscorer gjennom tidene og kåret til verdens beste spiller av FIFA 3 ganger i løpet av karrieren så langt, er oppvokst med futsal i haller og på gatene i Argentina. Det var rene tilfeldigheter at han gikk over til fotball da han foretrakk spilloppsettet i futsal.

Når man ser på spillerstallen til FC Barcelona virker det nesten som de har headhuntet spillere fra denne mindre kjente sporten der både  Luis Suarez og Neymar for å nevne noen har også uttrykket i media at de har lært det meste av ferdighetene gjennom denne avarten av fotball. Mulig derfor de troner høyest på tabellen i Laliga? Det blir vel bare tipping, men uansett virker det som ett sikkerstikk å satse noen kroner på at FC Barcelona for tiden.

Er du interessert i tipping så er det mange operatører som i tillegg til å tilby tipping på større sporter som fotball, galopp og basketball nå også tilbyr tipping på nisje sporter sånn som futsal. Dette kan være med å gjøre tilskuer opplevelsen litt mer spennende. 

Kilde: Leo Messi via Facebook

Fordelene med Futsal

Her til lands er det veldig lite fokus på å trene fotballspillere i annet enn nettopp fotball. I Brazil og andre Sør- Amerikanske land derimot er de mye flinkere til å kombinere futsal i treningen spesielt blant unge spillere.

De mener at spillere har bedre utvikling på mange områder med blandt annet å forbedrer spillernes beslutningsprosesser og har flere berøringer på ballen i løpet av spillet.  Den tyngre ballen øker også kraften i skuddene og spillere får mere tillit til seg selv i dueller. I tillegg er det mye strengere krav mot harde taklinger, noe som fører til at spilllere blir mer kreative i måten de takler motstandere på.

Bli med på begge deler

Wayne Rooney, Christian Benteke, Micha Richards og stort sett hele startrekken til FC barcelona. Listen er lang og alle sverger til at treningene som kommer fra futsal har formet de som fotballspillere i dag. Fotballinteressen er stor her til lands, men det er lite forskning på utvikling gjort på unge spillere og ta i bruk andre metoder de kunne hatt godt av å lære og implementere på fotballbanen. Så om du er ung i dag eller har ungdommer som er fotballfrelste men føler at spillet har stagnert, vil kanskje futsal hjelpe til å forbedre deg og ditt potensial som spiller.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here