Kilde: Cristiano Ronaldo via Twitter

Interessen for futsal øker sakte men sikkert både i Norge og resten av verden, til dels fordi flere av verdens beste fotballspillere også har futsalbakgrunn, og gir sporten mye av æren for ferdighetene deres. Vi har samlet noen av dem.

Pele

Til tross for at det er rundt 40 år siden Pele la opp kjenner de aller fleste fotballfans fortsatt til navnet hans. Hver gang historiens beste fotballspillere skal kåres, kan du nesten være sikker på at du finner Pele enten helt øverst på listen, eller blant de topp fem. I tillegg spilte han også futsal i sin ungdom i Sao Paulo, og han deltok til og med i den første futsalturneringen som ble arrangert i regionen.

Lionel Messi

Kilde: TeamMessi via Twitter


Et annet navn du som ofte finner høyt på listen over historiens beste spillere er Messi, og med rekorder for blant annet flest mål for en enkelt klubb, flest mål i en enkelt sesong, flest mål i ett enkelt kalenderår og flest hattrick i Champions League er det ikke vanskelig å skjønne hvorfor. Denne grensesprengende spissen spilte også futsal i oppveksten i Argentina, og han har uttalt at denne opplevelsen har vært med å forme ham til den spilleren han er i dag.

Cristiano Ronaldo

Kilde: Cristiano Ronaldo via Twitter

Man kan nesten ikke nevne Messi uten å også nevne Ronaldo, siden de to stadig kjemper om en rekke forskjellige rekorder. De er blant annet de eneste to spillerne noensinne som har scoret mer enn 100 mål i mesterligaen – og her ligger Ronaldo et godt stykke foran Messi. Både fans og sportsjournalister debatterer høylydt om hvem som er den beste spilleren, så det er godt at begge også kommer med på denne listen: Ronaldo gjorde nemlig visstnok ikke annet enn å spille futsal i sin barndom, og gir også sporten mye av æren for ferdighetene hans.

Hvis du er interessert i tipping topper både Messis Barcelona og Ronaldos Juventus sine respektive nasjonale serier, La Liga og Serie A, men det gjenstår fortsatt en rekke kamper før gullet er i boks.

Xavi

Spanske Xavier Hernández Creu regnes som en av verdens beste midtbanespillere, og har i et intervju med FIFA blant annet kalt futsal et vakkert spill med mer fokus på kvalitet og taktikk enn i sin mer fysiske storebror fotball.

Neymar

Kilde: Neymar Jr via Twitter


Akkurat som Pele vokste også Neymar da Silva Santos Junior opp med futsal i Sao Paulo. Ikke bare er han regnet som en av verdens beste fotballspillere – han ble også kåret til verdens fjerde mest kjente atlet i 2016, og er i skrivende stund verdens dyreste fotballspiller, da Paris Saint-Germain betalte over to milliarder kroner for å få ham til Frankrike i 2017. Imponerende!

Dette er bare et knippe av fotballspillerne som kan takke futsal for sin internasjonale suksess – listen kunne vært mye lenger. Dette er en av grunnene til at mange fotballklubber verden rundt har begynt å få øynene opp for futsal som et utviklingsverktøy for spillerne deres. Men selvsagt er futsal mer enn bare en introduksjon eller treningsplass for fotballspillere, sporten står også fjellstøtt på egne bein, og vi følger spent med på den økende interessen.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here