Foto: Spiller nr. 10 på Sjarmtrollan.

Futsal i Norge er enda en sport som har en mindre skare følgere og spillere, sammenlignet med mange andre sporter og aktiviteter. Miljøet vokser derimot jevnt, og det er ikke umulig at sporten etterhvert vil bli mer fremtredende i Norge. Særlig blant ungdomsmiljøene er det mye potensiale, men sporten kan absolutt slå an hos de voksne også. Ettersom sporten også har en respektabel mengde popularitet i andre deler av verden, både i og utenfor Europa, er tiden kanskje inne for å stige opp til neste nivå.

Felles for alle de største sportene under solen, er at de alle har veldig mange fans som følger med fra tribunene, som ikke selv er spillere eller assosiert med spillere av sporten. For at en sport skal oppnå høy grad av popularitet, er det nødvendig å tiltrekke seg et publikum å spille den for, selvfølgelig. Futsal har allerede sitt opphav i verdens mest populære tilskuersport, fotball, og det er noe som kan være både en velsignelse og en forbannelse i jakten på publikumet. De som allerede er fotballfans vil raskt kunne sette seg inn i konseptet, men kan like fullt ende opp med å ikke se poenget i å følge en sport som er så nær det de allerede har investert seg i. Norge har forøvrig en fordel av å være et land med lang vintersesong, som gir mye rom å fylle med innendørssport som Futsal, når været er kaldere ute. I hvert fall for de av oss som ikke lar oss oppsluke helt av skirenn.

Men, kanskje er ikke futsal avhengig av en vanlig, organisk vekst i følgerskaren. Det blir feil å si at betting er nødvendig for at en sport skal bli populær, men betting er likevel noe som beviselig fører til økt engasjement blant fansen, uansett hvilken sport det dreier seg om. Betting på futsal i Norge er enda en liten affære, men i vårt naboland Sverige er bildet litt annerledes, og sporten nyter økende popularitet der, både i seg selv og innen betting. Sporten og bettingen bidrar til å bygge opp hverandre, og fører dermed sporten opp og frem mer enn før. Håpet er altså at vi kan få en lignende trend komme i Norge, og løfte vår elskede sport til nye høyder. Om det kan skje i Sverige, er det ingen grunn til at det ikke kan forekomme her også. Med et marked i kontinuerlig bevegelse, er det være vanskelig å vite hvor man skal begynne, om man er interessert i betting. Heldigvis er det mulig å få hjelp til å vite hvor man kan begynne med betting i 2020, og finne gode norske bettingsider.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here