For sesongen 2014/2015 kom en høyttaler for menn i futsal til Sverige. Nå, ligaen, som oppsto ved at lagene fikk kvalifisere seg til det, har blitt spilt i alle fem årstider, og mye har skjedd. Den første sesongen så ut som 16 lag ble delt i to høytstående lag. De ble kalt SFL Södra og SFL Norra. Sesongen endte med semifinaler og en siste kamp på Hammarö. I finalen ble Göteborg FC (nåværende IFK Gothenburg Futsal) plassert mot IFK Uddevalla Futsal i en av mange varme møter mellom disse lagene.

Allerede da var det klart at de to lagene var lag for toppen av den svenske futsalen, og FFC var laget med pionerene. Der var det, til tross for den unge idretten, større erfaring i futsal sammenheng enn i “unge” IFK Uddevalla.

Det var også Göteborg som tok hjem finalen, og dermed SFLs historiske første gull.

På samme måte ble SFL bygget opp sesongen etter, 2015/2016. Alle endte med de to hovedlagene fra hver serie som kom opp i en klassisk “siste fire”. Denne gangen ble den varme enden spilt i Uddevalla, og akkurat som året før gikk Göteborg til finalen, nå under navnet IFK Göteborg Futsal, og ble fremdeles plassert mot IFK Uddevalla Futsal. Uddevalla så ut til å gå mot seieren, men Göteborg viste igjen sin erfaring og kunne sikre et nytt gull.

Sesongen etter det var 2016/2017 nesten det samme. Man gjorde en liten forandring, og det var at semifinalen nå ble spilt som hjemme og bort møter. Halvfinalen ble dermed delt inn i to – hvor den totale vinneren ville spille finalen i moderne Helsingborg Arena. I år var det mellom IFK Uddevalla Futsal og Borås AIK – og det tidligere laget måtte et etterlengtet gull.

Til 2017/2018 sesongen ble det gjort en annen endring til den svenske høyeste mannen for menn. Denne gangen ble utspillene utvidet med kvartfinaler. Det betydde at fire lag fra hver serie avanserte videre, slik at selv i disse kamperne er det et hjemmøte og et vekkemøte. Det hele endte med en finale i Örebro, mellom hjemmelaget Örebro FC og IFK Uddevalla Futsal. Sistnevnte klarte å sikre sin andre tittel via klare 10-1.

Noe som, i tråd med ligaen, og sportens utvikling, har også økt er tilbudet av odds. Både i Europa og rundt den svenske ligaen. Fra det faktum at muligens en storm match var inkludert i spillbedriftene, kan du nå finne det store flertallet av kamper. Noe som tiltrekker mange som følger sitt lag på nært hold, er at du noen ganger har kunnet finne veldig gode odds, siden du kan sjekke statusen for skader og lignende. Så kan innskudd på 100 NOK, som ofte er de minste innskuddskravene til online kasinoer, være nok for en stor fortjeneste.

Den største endringen i den svenske seniorligaen for menn kom til den siste sesongen, 2018/2019. Organisasjonen Svensk Elitfotboll tok over ligaen og ble omgjort til en nasjonal serie. SFL Norra og SFL Södra ble bare SFL. I tillegg forsvant spillene, og hele ble avgjort i en rett serie. I første omgang endte IFK Uddevalla Futsal etter 26 runder, og laget sikret dermed sitt tredje rette SM-gull.

Imidlertid til neste sesong vil playoffs returnere, og ligaen går fra 14 lag til tolv lag. Dette betyr at det vil bli spilt 22 grunnleggende serier før det går til kvartfinaler, semifinaler og deretter de endelige finaler.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here