I fjor var det veldig like aktivitet på Futsalmagasinet og det gjør at det er vanskelig å finne artikler om 2018/2019-sesongen. Derfor vil vi nå prøve å gå raskt gjennom hvordan det gikk for seg i Eliteserien! Vi kommer til å se nærmere på dette senere også og da med tanker og kommentarer fra trener og spillere.

Det var ni lag som var klare for sesongen. Grunnen til at det ikke var 10, slik det skal være var at Vadmyra (fra Bergen) trakk seg etter 2017/2018-sesongen. Lagene var Fredrikshald, Freidig, Hulløy Bodø FC, KFUM, Nord/Sprint, Sandefjord, Sjarmtrollan, Utleira og Vesterålen.

Det er vanskelig å gå runde for runde, for det er ikke alltid at alle kampene har blitt spilt i riktig rekkefølge i forhold til rundenummer grunnet organisering og reising. Vi velger derfor å gå gjennom litt rask statistikk og se hva som skiller seg ut. Men før vi gjør det, kan vi ta en titt på hvordan tabellen endte.

Tabell; Eliteserien sesongen
2018/2019

Her ser vi at Sjarmtrollan vant fjorårets Eliteserie med fem poeng over Vesterålen. Dette gjør at Sjarmtrollan skal spille i Champions League denne sesongen! Det skal faktisk spilles Champions League futsal i Norge. Dette er ganske stort, og det vil derfor komme flere egne artikler rundt nettopp dette.

Sjarmtrollan; 9 seire, 6 uavgjort og 1 tap.
Vesterålen: 8 seire, 4 uavgjort og 4 tap.
Utleira: 6 seire, 8 uavgjort og 2 tap.
KFUM: 7 seire, 4 uavgjort og 5 tap.
Sandefjord: 5 seire, 8 uavgjort og 3 tap.
Hulløy Bodø FC: 6 seire, 3 uavgjort og 7 tap.
Fredrikshald: 4 seire, 4 uavgjort og 8 tap.
Freidig: 4 seire, 2 uavgjort og 10 tap.
Nord/Sprint: 3 seire, 1 uavgjort og 12 tap.

Her ser vi at det er tydelig at det er noen lag som skiller seg veldig ut. Sjarmtrollan taper kun en kamp i løpet av hele sesongen, noe som må sies å være mer enn godkjent! Utleira er neste på listen over færrest tap, men klarer ikke helt å komme opp på grunn av at de rett og slett spiller for mye uavgjort. Vesterålen taper fire kamper, noe som blir to for mye. Ser vi i motsatt ende av skalaen sleit Nord/Sprint og Freidig veldig, med 12 og 10 tap. Det ble rett og slett for tøft i årets Eliteserie. Nord/Sprint trekker mest sannsynlig laget sitt etter nedrykket – skal prøve å få en kommentar på dette senere.

Ser du på statistikk fra årets sesong ser du en ting som skiller Sjarmtrollan fra alle andre lag i ligaen. Målforskjellen! De skårer flest mål og slipper inn færrest. De ender opp med imponerende +42 i målforskjell. De skårer 73 mål og slipper bare inn 31. Ser vi på laget som er nærmest i målforskjellen er det KFUM med +19. Dette er et ganske ekstremt skille.

Som sagt skal vi gå enda dypere i sesongen som var i tiden fremover, men dette var en liten start.

Har du innspill? Ta kontakt på mail til Amund.aano@futsalmagasinet.no

1 kommentar

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here