I slutten av August, nærmere bestemt 28-31. august skal det spilles Champions League futsal i Norge. Lag fra Malta, Moldova og San Marino kommer til Tromsø for å møte Sjarmtrollan.

I denne forbindelse har vi tatt kontakt med turneringsleder Magnus Leonhardsen for å få vite litt mer!

Dette er andre gang Sjarmtrollan vil delta i en europeisk turnering. Dette har Leonhardsen å si om forrige deltakelse.

“I 2017 var første gang vi deltok i turneringen. Da arrangerte vi like godt turneringen på hjemmebane. Da møtte vi TMT fra Skottland, et lag som deltok for første gang og tapte alle kampene sine. Vi møtte også Levski Sofia West fra Bulgaria, et meget sterkt lag med et stort støtteapparat. Gruppevinner Knooppunt fra Nederland var et helprofesjonelt lag. De vant med full poeng-pott. Vi debuterte i turneringen med 4 poeng.”

Rundt nettopp det å arrangere en europeisk turnering i Norge fortsetter han

“Som jeg nevnte, arrangerte vi tilsvarende gruppespill i 2017. Da var navnet på turneringen UEFA Futsal Cup. Ettersom UEFA endelig har fått nok land representert i turneringen, kan den nå markedsføres som Champions League. Da vi arrangerte dette i 2017 var det første gang det ble gjort på norsk jord. Dvs. at vi hadde ingen referansepunkter eller tidligere erfaringer å lære fra, og måtte på mange måter finne veien til suksess selv. Jeg vil si at vi lyktes godt med dette, noe som gjenspeilet seg i at UEFA valgte klubben som arrangør igjen i 2019. Når vi nå arrangerer dette for andre gang vet vi hva vi går til og har klare mål om å øke kvaliteten på arrangementet, samt tiltrekke oss flere tilskuere.” før han legger til at dette er tidenes nordligste UEFA-arrangement!

Sjarmtrollan skal møte Luxol St. Andrews fra Malta, Fiorentino Futsal fra San Marino og Dinamo Chisinau fra Moldova.

“Vi føler det er en åpen gruppe” sier han først før han fortsetter. “Likevel må Luxol fra Malta finne seg i å være favoritt. De har en helt annen tilnærming enn oss. De signerer utenlandske spillere til turneringen og ønsker å komme lengst mulig. Blant annet har de signert Norges landslagskeeper og kaptein Kenneth Rakvaag. Vi deltar med de lokale spillerne som har gjort seg fortjent til å konkurrere på dette nivået. Dette til tross for at hundrevis av utenlandske spillere tar kontakt med oss for å komme å spille Champions League.

Laget fra Moldova ser gode ut. Moldova er et land med gode futsaltradisjoner. Fiorentino fra San Marino spiller flere av kampene sine på kunstgress i hjemlig serie. De er et veldig ubeskrevet blad og deltar for første gang.”

Før han går videre og sier at målsettingen til Sjarmtrollan er å gå videre fra gruppespillet. “Vi håper å dra en fordel av hjemmebane og et trykk fra publikumet vårt.”

Du kan lese litt mer om hvordan Sjarmtrollan klarte å vinne Eliteserien 2018/2019 og dermed kvalifiserte seg til Champions League her.

Vi kommer til å lag en del artikler i denne forbindelse, og har en del ideer på hva vi kan skrive om, men er det noe du ønsker vi skal prøve å finne ut noe om er det bare å ta kontakt og foreslå hva som helst!

Vi ønsker Sjarmtrollan masse lykke til med oppkjøringen og gleder oss til å høre mer fra dere!

*** Hvis noen har mange bilder fra futsalen som jeg kunne fått og brukt til artikler så tas dette imot med stor takk! Send gjerne på mail til amund.aano@futsalmagasinet.no .

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here