Foto: Krister Melin

To nye lag er klare for Eliteserien! Det er historisk for begge klubbene, ettersom det er første gang i at klubbene skal spille futsal på øverste nivå.

Ranheim Futsal

Ranheim Futsal, fra Trondheim er det ene laget som er klare for å spille i den nasjonale toppdivisjonen. PÅ veien mot opprykket møtte Ranheim Futsal Fevang og Høybråten/Stovner i play off gruppe A. Der kom de seirende ut av gruppa med en seier og en uavgjort. I play off finalen møtte de Berserk. Dette var en kamp som ut i fra resultatet ser ut som Ranheim hadde kontroll på fra start av. Rannheim skårer etter 14 minutter før de dobler etter e. 16 minutter. Dermed leder de 2-0 etter første omgang. I 2. omgang kommer de ut i full fart og skårer to raske mål og vinner komfertabelt. Sluttresultatet blir 5-1.

Ranheim blir dermed eneste lag som skal spille både fotball og futsal på øverste nivå i Norge kommende sesong! Gratulerer! Det er kult, og noe vi i Futsalmagasinet skal skrive en artikkel om senere. For å få en komentar angående opprykket spurte vi Andreas Huseby, spiller på Ranheim. Han sa følgende om opprykket:

“Det jeg føler preger mest som gjorde at vi har rykket opp er det vi har lagt igjen på treningsfeltet. Vi har gjort oss stabile i 1 divisjon å vokst på det , så har vi vært mye folk på trening , gjort ting 100% fra start av og fått gjort mye gode enkeltspillere til et enda bedre lag. Vi er jo også heldige som har flere av de mestvinnende spillerne i Norge som trenere, så vi er heldige. Vi lærer noe hele tiden og kan dermed hele tiden nå nye mål sammen.”

Han gir oss også en liten kommentar om forberedelsene til kommende sesong:

“Forberedelsene begynner nå i slutten av August, da vi har en felles kick-off tur hele gjengen til Aure. Der vi startet sesongens første trening/internkamp , før vi senere for oss en god middag sammen før spillermøte der vi setter nye mål og agendaer for sesongen. Før vi avslutter helgen med en sosial runde på lokale puben og får opp stemningen i gruppa ! Så bærs det hjem til Trondheim og starte for fult på parketten og se fram mot det jeg tror blir en sinnsyk artig sesong for vår del.”

OSI


OSI fra Oslo kom i Play off gruppe B, hvor de møtte Berserk og Norheimsund. Her fikk både de og Berserk fire poeng noe som gjorde at det var Norheimsund som røk ut. I play off finalen møtte de 2. plassen fra play off gruppe A, Fevang. Denne play off finalen var jevnere enn den første! Allerede etter 1 minutt slipper OSI inn før de like etter skårer utligningen. De går så opp i 2-1, før Fevang svarer noen minutter etter. Like før pause går OSI opp i 3-2. Dette skal bare vare tre minutter ut i 2.omgang: 3-3. Igjen svarer OSI raskt og går opp i 4-3 etter 25 min spilt, 5-3 etter 33, og 6-3 etter 33! Fevang pynter litt på resultatet i det siste spilleminutter, men det hjelper lite for laget fra Telemark. Dermed er OSI som rykker opp til Eliteserien!

Vi har også fått kontakt med OSI sin trener, Fredrik Hvarnes, i forbindelse med opprykket. Om spørsmålet om hvorfor nettopp de rykket opp svarer han:

“Jeg tror vi klarte å rykke opp til Eliteserien fordi vi har et utrolig godt samhold. Vi er en gjeng som har det morsomt med futsal, og derfor stiller spillerene opp på både trening og kamp med god motivasjon for å gjøre sitt beste! Dette skapte en veldig god kontinuitet gjennom hele fjorårets sesong. Nettopp samholdet og det at vi tørr å sette høye krav til hverandre under trening og kamp som skiller oss litt ut ifra de andre lagene i Oslo. I tillegg har vi veldig mange smarte futsalhoder.” sa lagleder Fredrik xxx angående OSI sitt opprykk.

I forbindelse med den kommende sesongen og hvordan oppkjøringen blir i forhold til tidligere år blir det ganske likt. “Det blir mye spill og moro på treningene, og i motsetning til andre sesonger skal  vi også prøve å få til noen treningskamper. I tillegg har Mathias Lia Nordmoen tatt på seg ansvaret for å lage noen ustoppelige dødballtrekk før sesongen sparkes igang!”

Det blir spennende å følge med OSI, og kanskje da spesielt på dødballer! Masse lykke til i kommende sesong.

Vi i Futsalmagasinet vil takke alle som har innspill til det vi skriver og alt tas imot med takk!

Har du noe bilder vi kan bruke så tas det imot med stor takk! Send det på mail til Amund.aano@futsalmagasinet.no

2 KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here