Foto: Alexander C. Strande

I forrige uke så vi på avdelignene i Trøndelag, Telemark (Sør/Øst), Troms og Hordaland. I dag ser vi på den siste avdelingen i 1. divisjon, nemlig Oslo. Her var det ti lag som skulle kjempe om play-off-plassene og det ble veldig jevnt i toppen. Kampen om å holde seg i divisjonen var også usedvanlig spennede!

Tabell avdeling Oslo.

Målforskjell avgjør i topp og i bunn!

Etter 18 spilte kamper var det målforskjell som skilte både 1. og 2. plassen på tabellen, men det var også den som skilte 8. og 9. plassen! Det betyr at det var målforskjellen som bestemte hvem som rykket ned til 2. divisjon.

I toppen av tabellen finner vi tre lag som skiller seg ut. Høybråten/stovner, OSI og Ski. Til slutt var det OSI som trakk det lengste strået og vant avdelingen med 41 poeng og en målforskjell på +34. Med like mange poeng, men med +23 i målforskjell var Høybråten/Stovner som dermed kom på 2. plass. To poeng bak kom Ski med 39 poeng – på en 3.plass. På 4.plass kom Bækkelaget med 25 poeng. Vålerenga endte på 5. plass med 24 poeng. Veitveit og Vestli ender begge på 23 poeng og ender på henholdsvis 6. og 7. plass. I nedrykksstriden finner vi Røa, Lillehammer og Klemetsrud. Tabelljumbo med 11 poeng blir Klemetsrud. Både Røa og Lillehammer ender på 18 poeng, og hvem som rykker ned avgjøres på målforskjell. Her er Røa hakket bedre med sine -15 mot Lillehammer sine -18. Det betyr at det til slutt ble Lillehammer og Klemetsrud som rykket ned til 2. divisjon avdeling Oslo.

RETTELSE: Lillhammer rykket ikke ned på grunn av at OSI rykket opp til Eliteserien. Men Lillehammer skal ikke spille kommende sesong (de legger ned). Dermed beholder Klemetsrud også plassen i 1. divisjon. Det betyr altså at det ikke.

Opprykk på OSI

Som dere kan lese mer om her er OSI et av de nyopprykka lagene til Eliteserien. Masse lykke til!

Toppscorer

Avdelingens soleklare toppscorer ble Karl Felix Bendiksen Krafft med sine 25 mål for OSI. På en fin 2. plass over toppscorere finner vi lagkamerat Mohammed Taher Taeib med 16 mål. På 3. plass med 14 mål finner vi Bækkelagets Martin Fasting.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here