Foto: Mats Hjertum

I forrige uke fikk vi høre hva landslagsassistent, Kai Bardal, hadde å si rundt landslaget. Har du enda ikke lest denne kan du lese den her. Det er tydelig at dette er noe som engasjerer futsalmiljøene rundt om i landet og det er nok ikke det siste vi kommer til å skrive om landslaget. Vi i Futsalmagasinet har kontaktet NFF og spurt dem om noen spørsmål angående landslaget.

Foto: Fotball.no. Terje Liknes har svart på spørsmål fra Futsalmagasinet. Takk!

Utvikling av norsk futsal

Det første spørsmålet vi stilte var hva grunnen var til at de ansetta en italiensk trener som ikke har sett så mye norsk futsal live. Terje Liknes, som er administrerende leder for sportsavdelingen i NFF svarer følgende på det spørsmålet:

“Esten O Sæther gjorde en kjempejobb for det norske futsal landslaget og dets resultater ute i Europa. Når den epoken var over var det også et ønske om å få nye impulser inn i norsk futsal. Da måtte vi ut av Norge.

Nåværende UEFA futsal delegat Kim Robin Haugen, gjennom flere år en pådriver for utviklingen av norsk futsal, ledet arbeidet med å kartlegge aktuelle kandidater. Da klarte vi å lande en avtale med Sergio Gargelli, som har en høy futsalstjerne både i UEFA og FIFA. Han endret vår måte å spille på og han var opptatt av å finne yngre spillere som kunne utvikle seg med nye utfordringer. Da Sergio ble landslagstrener i Kina var vi innstilt på å fortsette å jobbe etter de samme tankene som var innført. Med bakgrunn i dette, og med den kompetanse Silvio Crisari besitter ble han engasjert som ny landslagstrener i futsal. Han kom fra jobben som landslagstrener futsal G19 i Italia.

Silvio har høy kompetanse på futsal og spillet er det samme uansett hvor det spilles.”

Esten O. Sæther var landslagstrener for Norge fra 2009 til 2016. Sergio Gargelli tok over etter Sæther i 2016 og var trener frem til Silvio tok over i 2018.

Grunnen til å ha en futsaltrener fra et annet land er altså slik at han skal ta med seg futsalkulturen og kompetansen som han har fra Italia inn i norsk futsal. Dette er spennende og en forståelig tankegang. Men noe som mange har vært kritiske til er hvordan han skal klare å ta ut et skikkelig mannskap når han ikke ser kamper live. NFF svarer:

“Nå streames kampene og det gir han mulighet til å se seriekamper. En tropp tas ut i samspill med ass trener, og de har god oversikt over spillertroppene i Eliteserien. Når det gjelder uttak av tropp vil det alltid være ulikt syn på valg av enkeltspillere.”

Her tas det opp enda en ting som har blitt kritisert av flere, nemlig at assistenttreneren (Kai Bardal) har en del han skulle ha sagt når det kommer til uttak. Når vi i Futsalmagasinet har snakket med Kai har det virket som det er Silvio som tar ut troppen til landslagssamlingene. På spørsmål om NFF ser problematikken ved å ha en assisterende trener som er trener for et eliteserielag svares det:

” Vi er oppmerksomme på denne problemstillingen og har en kontinuerlig dialog med Kai Bardal om dette. Vi er trygge på at om uttatte spillere fra denne klubben ikke holder mål i landslagssammenheng ville Silvio sette foten ned. Begge trenerne er opptatt av at laget skal prestere best mulig.”

Ikke optimalt, men hva er alternativene

Jo mer jeg leser rundt problemstillingene angående landslaget er dette muligens ingen optimal løsning, men jeg lurer også litt på hva alternativet skulle vært.

Vi i Futsalmagasinet vil veldig gjerne få til gode, saklige, diskusjoner rundt dette temaet. For å få til det ønsker vi å få høre flest mulig sider av saken – det er også grunnen til at det ikke kommer ut så mange saker disse dager – nemlig fordi det tar litt tid å få inn info og kommentarer. Har du noe du vil ha sagt i forbindelse med landslaget så er det bare å ta kontakt!

1 kommentar

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here