Foto av Raumes og Årnes sitt lag. Kommer ny drakt til sesongen.

Vi i Futsalmagasinet har snakket med Reino Autio som er sportslig leder i Raumnes & Årnes. Grunnen er et opprykk utenom det vanlige.

I mars 2019 ble det spilt playoff til 1. divisjon avdeling Oslo. I denne playoffen møtte Lamberseter og Solør Futsal fra Oslo og Raumnes & Årnes fra Akershus. Lamberseter og Solør Futsal kom til playoffen ettersom de var de beste lagene i 2. divisjon i avdeling Oslo.

Beste lag i Buskerud

Grunnen til at Raumnes & Årnes fikk spille playoff er på grunn av at det beste laget i avdeling Akershus skal få spille playoff til 1. divisjon Oslo. Det som gjør dette spesielt er at Akershus ikke hadde nok lag til å spille seriespill. Det betydde rett og slett at Raumnes & Årnes sin første futsalkamp var i nettopp playoffen. 

To kamper = opprykk

Raumnes & Årnes vant første kamp 4-2 mot Solør, før de så spilte 2-2 mot Lamberseter. Solør tapte også kampen sin mot Lamberseter, noe som betydde at Raumnes Årnes og Lamberseter rykket opp til 1. divisjon Oslo, mens Solør ikke fikk opprykk.

Disse to kampene hvor de vant den ene og spilte uavgjort den andre holdt til at Raumnes & Årnes rykket opp til 1. divisjon Oslo.

Det kan sies mye rundt dette opprykket!
– Det er urettferdig at det kun skulle to kamper til for at et lag fra Akershus ender opp i 1. divisjon Oslo. Skulle et lag fra Oslo kommet seg til 1. divisjon må laget starte i 3. divisjon og spille to år med serier og prestere over veldig lang periode. Men det kan også sees på som at Raumnes & Årnes fullt ut fortjener det hvis de er bedre enn Solør. Uansett hvordan du ser på det er dette noe som NFF har bestemt – det beste laget fra Akershus skal spille playoff mot de beste lagene i 2. divisjon avdeling Oslo om å rykke opp til 1. divisjon Oslo.

Vinnerlodd

Da vi snakket med Reino var han helt enig i at dette var en meget spesiell måte å rykke opp på og at Raumnes & Årnes hadde fått ett slags vinnerlodd. Da de hadde fått vinnerloddet måtte de bare gjøre det beste utav det. 

“Jeg kjente ikke til historien til verken Lamberseter eller Solør futsal før vi kom til Bjørnholthallen. Det var denne muligheten vi i Raumnes & Årnes hadde fått – så vi måtte jo bare ta den.”

“Raumnes & Årnes sitt mål er å skape et futsalmiljø i Akershus og vi ønsker å få mange ivrige futsalspillere. Dette var beskjeden vi fikk av NFF til å spille futsal.”

“Men vi ser også at det kan bli tøft for oss som nyoppstartet futsalklubb uten erfaring skal komme inn og spille mot 1. divisjons-lag. Det er absolutt ingen lett oppgave” – Reino

Etableringsfasen

Reino legger ikke skjul på at de er i etableringsfasen og at de ønsker å bygge dette futsalmiljøet slik det skal leve og drives lenge!

“Det er kanskje ikke helt bra å si, men det hadde nesten vært bedre å rykket ned og hatt 25 spillere som var gira på futsal enn å holde oss i 1. divisjon og hatt 6-7 spillere som var ivrige.” – Reino.

Det han sier her viser hvilken intensjon han og Raumnes & Årnes har. Det med å bygge et futsalmiljø også i Akershus er noe han legger stor vekt på! Det er jo faktisk første futsalsesongen til den nyoppstartede futsalklubben, og da kan det være spennende å høre hvilke spillere laget består av.

“Vi er som sagt i etableringsfasen og laget består nå i bunn og grunn av utespillere som spiller 11er-fotball på klubber i området som samles på parketten for å spille for oss. Vi har et bra nettverk og kunne ringt rundt og tilbudt lønn til futsalspillere for å bite godt fra oss i 1.divisjon, men det er ikke det som er hovedmålet vårt. Vi tenker på å bygge et miljø.”- Reino.

1. divison avdeling Oslo 2019/2020

Bækkelaget
Høybråten/Stovner
Lambertseter
Klemetsrud
Raumnes & Årnes
Røa
Ski Futsal
Veitvet
Vestli
Vålerenga

Vi vil også minne om tilbudet vi har fra Joma Sport Norge! Bestiller du draktsett i dag får du hele 30 % avslag! Les mer i artikkelen her.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here