Nordre Follo

Etter fire kamper er det ett lag som skiller seg ut i 2.divisjon avdeling Oslo. Nordre Follo har 12 poeng av 12 mulige. I den anledning har vi tatt kontakt og fått høre litt mer om klubben som nå viser at de vil kjempe om opprykket!

Ny start i 2018

Lagnavn: Nordre Follo FK
Hjemsted: Oppegård kommune (Nordre Follo kommune fra 1. jan 2020)
Grunnlagt (årstall):  Startet som fotballklubb for seniorer i 1994. Ble lagt ned noen år senere. Startet opp igjen som Sofiemyr i 2008 med ungdomslag i G12 og G13. Ble deretter til Follo SFK Ungdom i 2011 i forbindelse med et samarbeid med Follo FK. Kuttet alle aktiviteter etter 2014-sesongen. Byttet navn til Nordre Follo FK i 2018 og meldte på et lag i futsalseriens 3. divisjon. Spillerne på laget er fra Oppegård og Nordstrand. Halvparten av spillerne er fra Oppegård og i årgangene 1996 og 1997. De fleste av dem var aktive på Sofiemyr og Follo SFK Ungdom. Den andre halvdelen av spillere er i årgangene 2001 og 2002 og spiller fotball i Nordstrand. Vi kunne enklere rekruttere spillere fra Nordstrand fordi min sønn er en del av juniorstammen der.
https://www.oavis.no/artikler/nyheter-blaser-liv-i-gammel-klubb/444841
Plassering forrige sesong: Nummer 4

Topp 3 i siktet

1. Hva er forventningnene dine til årets sesong?
Få en stabil gruppe spillere som trener futsal jevnlig. Fotballen har førsteprioritet for de fleste av våre, og det må vi tilpasse oss. Videre er det viktig for oss å sette et skikkelig fotavtrykk lokalt.
2. Hva er målsettingen for årets sesong?
Topp 3
3. Hvilke lag tror du ender topp 3?
Vålerenga 2, Oldenborg og Nordre Follo
4. Hvilke spillere tror du vil bemerke seg i årets sesong?
David Berg Skibenes og Kristoffer Steen

Hvilke tanker har dere rundt den gode seriestarten? Seriestarten som har resultert i 12 poeng av 12 mulige er intet annet enn meget imponerende – kanskje spesielt med tanke på at dere er nyopprykket!

“Vi er overrasket over plasseringen etter de fire første kampene. På forhånd hadde vi ikke forventet å vinne hverken mot Sagene eller Oldenborg. Så langt ser vi at laget er mer samspilt og disiplinert. Det kan se ut til at vi er i ferd med å tilpasse oss 5-er fotballen. Vi vet ting fort kan snu og tar en kamp av gangen. Det er et bra potensial i spillergruppen vår, men vi er på sikt avhengig av å ha mer tilpasset trening hvis skal kunne ta et steg til. Innøvde trekk er ikke vår spesialitet akkurat nå.

Avslutningsvis må jeg også berømme Iver Strandheim i Ski futsal. Han har hjulpet oss i forbindelse med oppstarten. Denne sesongen har vi en ukentlig fellestrening sammen med Ski sitt andrelag. Vi skal også ha et felles arrangement 17. november. Nordre Follo spiller treningskamp mot andrelaget til Ski, før kvelden avsluttes med en seriekamp med Ski futsal sitt lag i 1. divisjon.” – Jan Thomas Birkeland.


Vi i Futsalmagasinet gjorde det tidligere i høst offentlig at det var nettopp Iver Strandheim som fikk rollen som futsalansvarlig i NFF fra og med desember 2019. Denne artikkelen kan du lese her.

Takk til Nordre Follo of Jan Thomas Birkeland for gode svar! Lykke til videre i sesongen!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here