Jubelscene KFUM under forrige sesong.

Da er det noen dager siden de første poengene av årets Eliteserie ble delt ut. Det er spilt åtte kamper, noe som betyr at det er fire lag som bare har spilt en kamp til nå. Vi tar likevel en liten oppdatering hvordan første runde har gått for seg!

Først kan vi se raskt på tabellen:

Her ser vi at Hulløy Bodø FC har hatt en meget god start og står med 6 poeng etter to kamper – full pott. Fredrikshald og KFUM står begge med en uavgjort og en seier etter åpningshelgen. SJarmtrollan og Utleira har begge mulighet for å få full pott da disse bare har spilt en kamp – og vunnet den. Sandefjord og OSI Futsal står med en uavgjort og et tap. Vesterålen har hatt en svært tøff seriestart og tapte begge sine kamper. Freidig og Ranheim står fremdeles med null poeng, men har en kamp til gode.

Kamp for Kamp:

Sjarmtrollan 6 – 5 Vesterålen
– Dette var første kamp i årets sesong og viste hva vi har i vente! Det ble en målrik kamp hvor det var spenning helt til siste sekund. Etter de 40 minuttene var det hjemmelaget som klarte å ta med seg alle tre poengene. Det er verdt å nevne at vi fikk to 4-målsscorere i denne kampen; Sindre Andre’ Eggen for Sjarmtrollan, og Vebjørn Valle Grunnvoll for Vesterålen.

Hulløy Bodø FC 9 – 2 Ranheim
– Første kamp i Eliteserien for Ranheim skulle vise seg å være blytung. Hulløy viser fra første minutt at de mener alvor i det de sa før sesongstart at de ønsker medalje! Stillingen ender 9-2, noe som kanskje viser at det er forskjell på 1.divisjon og Eliteserien?

KFUM 5 – 4 Sandefjord
– Nok en målrik kamp i årets åpningshelg. KFUM klarer å vinne i sin første hjemmekamp for sesongen til tross for at de slipper inn tre mål de siste fire minuttene av kampen. Dette tyder på en vanvittig sluttspurt fra spillerne fra Sandefjord.

OSI Futsal 3 – 12 Fredrikshald
– Eliteseriedebuten så lenge ut til å gå mot tre poeng for OSI Futsal. Til pause ledet de 2-1 mot Fredrikshald. Men en kamp har to omganger. I andre omgang utligner Fredrikshald ganske tidlig. Stillingen holder seg på 2-2 nokså lenge, men når Fredrikshald går opp i ledelsen rakner det totalt for OSI-gutta. Fredrikshald får det akkurat slik de vil og får utfordret 1 mot 1 og scorer 9 mål de siste 10 minuttene av kampen! 2.omgangen til OSI blir av dem selv sammenlignet med “søppel” på instagram-storyen deres samme dag. Fredrikshald opprettholder målsnittet fra fjorårssesongen!

KFUM 2 – 2 OSI Futsal
– Både KFUM og OSI Futsal spilte også kamper på lørdag. Denne kampen ble spilt søndag. KFUM vant sin og OSI gikk på en real smell, men her endte det med poengdeling for Oslo-lagene som også har samme hjemmebane – nemlig KFUM-hallen.

Fredrikshald 4 – 4 Sandefjord
– Fredrikshald som kom med masse selvtillit fra kampen mot OSI dagen før fortsatte også å imponere mot Sandefjord. De ledet 3-0 da det var spilt 30 minutt, men mister 2 poeng på de siste ti minuttene. Sandefjord scorer i det 35′, 36′, 38′ og 39’minutt. Fredrikshald scorer ett til i det 36. minutt slik at kampen ender med poengdeling.

Hulløy Bodø FC 8 – 2 Freidig
– Hulløy fortsatte sin fantasiske seriestart og vinner 8-2 mot Freidig. Jeg vet ikke hvordan denne kampen foregikk, men en 6-målsseier tyder på enormt god kontroll fra Bodø-laget. Freidig fikk en brutal start på sesongen, og har heller ikke fått spille flere kamper enda.

Utleira 7 – 2 Vesterålen
– Utleira viser gode kvaliteter når de klarer å slå Vesterålen hele 7-2. Sjarmtrollan vant med et mål mot Vesterålen, mens Utleira viser at de virkelig mener alvor foran årets sesong med en sterk 5-målsseier. Høydepunkter fra kampen kan sees på Utleira sin Facebook-side.

Nesten 10 mål per kamp!

Etter åtte spilte kamper i årets eliteserie er det scoret hele 77 mål, noe som er et gjennomsnitt på nesten ti mål per kamp! Det kan man vel kalle underholdende?

Om dette målsnittet blir opprettholdt kan vi ikke vite, men flere mål blir det nok allerede i kveld når Utleira tar imot Ranheim kl. 20.45.

Trenger folk til å bidra

Jeg har ikke kapasitet til å følge Eliteserien (eller annen futsal i Norge) så tett som jeg ønsker og håper derfor at noen der ute kunne tenke seg å bidra! Enten det er stort eller lite – alt hjelper!
F.eks. det å skrive oppsummeringsartikler som denne på de forskjellige nivåene hadde vært supert å fått hjelp til!
Bilder er også noe som kunne vært til stor hjelp.

Har du tanker rundt futsalen i Norge som kan publiseres kan dette også være svært aktuelt.

Lagpresentasjoner:

Før sesongstarten hørte vi med alle lagene om hvilke forventninger og mål de hadde til sesongen, samt hvilke lag de tippet topp 3. De skulle også nevne spillere de hadde troen på denne sesongen. Trykk på linken under for å lese hva de forskjellige lagene svarte:

Vesterålen

Freidig

Sandefjord

Sjarmtrollan

Fredrikshald

FC Hulløy Bodø

OSI Futsal

Ranheim Futsal

2 KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here