Fra venstre: Iver Strandheim (ikke med landslaget), Kai Bardal (assistenttrener), Silvio Crisari (hovedtrener) og Maurizio Anzini (keepertrener). Foto: Amund Haaland Aano

I går arrangerte Ski Futsal i samarbeid med landslaget et meget bra opplegg for fotball- futsaltrenere og andre interesserte. Det er i forbindelse med landslagssamlingen Norge har i forkant av Nordisk mesterskap som starter i Finland på fredag. Opplegget startet kl 16 og holdt på frem til rundt 21.30. Det var delt inn i flere deler.

Åpen trening

Oppleggetstartet kl. 16.00 i Alliansehallen, hvor det var mulig å se landslaget trene. Her var det muligheter til å få se hvordan noen av de beste futsalspillerne i landet trener og se hvilke kvaliteter de har. Det er også veldig god inspirasjon i å se en slik trening – både i form av øvelser, men også ting som frispark- og cornertrekk.

Show-kamp

Et bilde fra kampen mellom Ski Futsal og Norge.

Etter treningen var det duket for en show-kamp mellom landslaget og Ski Futsal som per dags dato leder 1.divisjon avdeling Oslo.

På kampen var det i overkant av 60 tilskuere. Første omgang endte 1-1, noe som viste at Ski er et godt lag. I andre omgang klarer landslaget å score et og holder nullen noe som betyr at landslaget til slutt vant 2-1. Det var en kamp hvor vi fikk se landslaget ha klart mest ball og skaper en god del sjanser, men sliter med å skape det helst store. Etter kamper sier Ski-trener Iver Strandheim:

“En veldig god erfaring for oss å møte så gode spillere. Landslagsspillerne gir nok ikke helt 100% i dag i og med at de skal til Nordisk mesterkskap i morgen, mens våre spillere gir 105%, men det er utrolig kjekt å se at vi ikke blir rundspilt.”

Foredrag

Etter kampen var det duket for to foredrag i Ski sitt klubbhus. Her var det landslagstrenerne, Kai Bardal og Silvio Crisari, som holdt. Det første foredraget handlet om hvordan futsal kan bli brukt for å skape toppspillere i futsal. Dette er et foredrag Silvio Crisari også har holdt for akademiene til AC Milan og AS Roma, noe som viser at han virkelig vet hva han snakker om.

Et bilde fra foredraget med Silvio Crisari.

Det andre foredraget hadde litt tydeligere fokus på futsal hvor det var snakk om alt fra taktikk til ferdigheter og utfordringer med futsalen i Norge.

Både Silvio Crisari og Kai Bardal var også åpne for spørsmål fra de fremmøtte og svarte både klokt og ærlig.


Takk til Ski, Silvio Crisari og Kai Bardal!

Alt i alt var dette en veldig godt arrangert dag av Ski futsal og landslaget. En dag som virkelig var lærerik og samt inspirerende. Det å se landslaget spille treningskamp mot et lokalt lag gir litt oppmerksomhet rundt i lokalområdet, men det skaper også en ekstra gnist blant spillerne som får spille. Jeg tror det er flere av Ski-spillerne som nå ønsker å jobbe litt ekstra for å en dag kunne spille for laget med røde drakter og det norske flagget på brystet.

Snart nordisk mesterskap

Det nærmer seg som sagt nordisk mesterskap og jeg skal prøve å få ut noen saker om det, men det er eksamenstid og dagene går litt for fort.

I forkant av mesterskapet kommer det en artikkel hvor Silvio Crisari svarer på noen spørsmål.

3 KOMMENTARER

  1. Absolutt motiverende med prominent besøk på et lite sted som Ski. Gutta så meget frem til å vise seg frem overfor landslagsspillerne. Og vise at dagens 1.plass i Osloserien ikke er tilfeldig. Vi som er i apparatet rundt laget, forøvrig i et meget fruktbart samarbeid med hovedtrener og “gründer ” av futsalmiljøet i Ski, Ivar Strandheim, fryder oss over fremgangen til laget. Det jobbes med å tilrettelegge for at spillerne skal føle seg ivaretatt, ha gode treningsfasiliteter, markedsføring av forestående kamper via lokalavisen og diverse sosiale medier. Spesialarrangent med litt ekstra fokus på sponsorer i forkant av kamp, hvor de kan møte hverandre og bygge bånn på tvers er fruktbart. Innlevering i lokalmiljøet hvor vi som lag bistår et kommunalt prosjekt: “Kafé med mening” med utlevering av mat, drikke, klær m.m til byens borgere som trenger ekstra opømerksomhet er en sann glede å være en del av. Å lære våre unge gutta om respekt, folkeskikk og omsorg for andre er en viktig del av pakken. Å bli belønnet med så flott og inspirerende et besøk var stor stas. Ikke bare for gutta. Men også for vi i apparatet rundt laget, og de futsalinteresserte i regionen. Det kom faktisk besøk helt fra Løten denne kvelden??⚽️. Velkommen tilbake ved en senere anledning?⚽️??
    Med sportslig hilsen Jan Astorri

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here