Bildet er tatt i showkampen mellom Landslaget og Ski Futsal.

Tidligere i høst har det vært flere muligheter til å lese om landslaget vårt. Det har blant annet vært artikler om Norge sin deltakelse i Futsal Week, statusoppdatering fra Kai Bardal, artikkel hvor NFF svarer på spørsmål om landslaget og tankene til tidligere landslagstrener Esten O. Sæther. Nå er landslaget klare for Nordisk mesterskap i Finland, men før vi ser nærmere på det skal vi se litt på hva sjefen selv sier rundt landslaget. Han svarer også på noen av problemstillingene som vi i Futsalmagasinet har fått flere henvendelser.

Silvio Crisari svarer gjerne

Vi i Futsalmagasinet har vært i kontakt med Silvio Crisari (som er landslagstrener) flere ganger denne høsten og han har alltid svart ærlig, raskt og bra – noe vi setter stor pris på! Allerede i september hadde vi sendt flere mailer til Silvio Crisari. Vi fikk også svar, men det skjedde mye og jeg hadde så mye å gjøre at jeg ikke klarte å publisere noe av det. Men her kommer det mye bra!

Hvordan fungerer landslaget?

Hvordan fungerer det med deg som hovedtrener og Kai Bardal som assisterende trener?

“Jeg er hovedtrener, og Kai er min assisterende trener. I tillegg har jeg Maurizio Anzini som keepertrener og Mats Hjertum som “team manager”. Resten av støtteapparatet er Åse-Helen Kristiansen (fysioterapaut) og Dag Magelssen (materialforvalter). Det er også flere leger som følger oss.

For meg er hemmeligheten til suksessen støtteapparatet og jeg er sikker på at med dette støtteapparatet vil vi nå mange mål.

For me the secret of success is the Staff

Silvio Crisari

For meg er Kai en veldig viktig person. I tillegg til å være en fantastisk trener er han lidenskapelig opptatt av futsal og forstår virkelig problemene Norge har. Dette er hvor vi startet å jobbe.”

Rundt spørsmålet om han er fornøyd med hvordan landslaget fungerer nå svarer Crisari:

“Jeg kan si at jeg er veldig fornøyd med jobben vi har gjort i år, ved å lage et fantastisk lag, og at vi jobber sammen for fremtiden til denne nasjonen.”

Fra venstre: Iver Strandheim (ikke med landslaget), Kai Bardal (assistenttrener), Silvio Crisari (hovedtrener) og Maurizio Anzini (keepertrener). Foto: Amund Haaland Aano

Silvio Crisari som jobber som landslagstrener ønsker virkelig å forbedre futsalen i Norge, og ikke bare landslaget. Derfor var han glad da han kunne dele av sin kunnskap i forbindelse med landslagssamlingen til Norge denne uka. Les mer om det her.

En situasjon han er klar over

Vi sendte flere spørsmål til Silvio Crisari og spurte også litt om tankene hans til at Kai Bardal sin rolle som assistent på landslaget samtidig som han er trener i Utleira. Noe vi i Futsalmagasinet har merket er det at flere har vært kritiske til denne dobbeltrollen.

Vi nevner også problemstillingen rundt uttakt, og at Kai Bardal kan gi sine spillere fordeler.

Silvio Crisari svarer:

“Jeg er klar over situasjonen og respekterer selvfølgelig hver og en sin mening. Kai er en god trener som er lidenskapelig opptatt av futsal. Han er fremfor alt veldig profesjonell. Han har også en kunnskap om futsal, og fremfor alt styrkene og svakhetene rundt utviklingen til futsalen i Norge.

Når dette skjer (at en trener jobber i både klubb og landslag), er risikoen du tar at i stedet for å dra nytte av «klubben» du jobber i, mer et negativt enn et positivt faktum. Dette er på grunn av du blir mer krevende og noen ganger straffer dine egne spillere.

I Kroatia prøvde vi å eksprimentere med en annen rolle, med Morten Ravlo. Han har vært med mange år på landslaget og har vært kaptein.”

Vi spurte også om hvordan laguttaket ble gjort og om det var han selv som tok ut spillerne. Han svarte:

Mange samarbeidspartnere i Norge

“Her i Norge har jeg mange samarbeidspartnere, en kanal der jeg kan se mange av konkurransene i Norge og en del guida turer i klubber slik at jeg kan se dem og konfortere dem med de forskjellige metodene. Slik bidrar jeg også for å øke utviklingen i norsk futsal.

Uttakene er alltid et resultat av hard arbeid, og hver person som fortjener må også få mulighet til å gjøre denne opplevelsen for sin personlige vekst og få lov til å gi sine bidrag til landet sitt.

Landslaget er ikke et ankomststed, men en kilde til stolthet. Dette er grunnen til at jeg «forventer mye av spillerne mine».

At Torgil kysset drakten etter målet under Nordic cup gir meg enda gåsehud, og det er definitivt den rette holdningen. Ett øyeblikk som får deg til å forstå hvor viktig det er å ha på seg drakten, og hvor mye du har ofret for å komme der, men enda viktigere hvor mye hardt arbeid som kreves for å fortsette å beholde drakten.

Jeg velger personlig hver enkelt utøver

Jeg ønsker ekte vikinger. Jeg velger personlig hver enkelt utøver, og gir mye respekt, men forventer også det samme tilbake.

I want real Vikings

Silvio Crisari

Her finner jeg et miljø hvor alle ønsker å utvikle seg, og de får meg til å føle meg mer norsk enn italiensk. Jeg ga opp alle andre forpliktelser for å gjøre mitt beste og for å oppnå best mulig resultater her i Norge. Jeg ønsker også å hjelpe denne nasjonen med å vokse. Dette er bare starten og vi vil snart oppnå det resultatet som er forventet av oss hvis alle ønsker å jobbe sammen mot samme mål. Jeg tror det er mulig!

Silvio Crisari”

Tusen takk til Silvio Crisari for svar – det setter vi enormt stor pris på!

*Vi har oversatt fra engelsk til norsk.*

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here