Lagbilde Hulløy. Foto Kent Even Grundstad

Det har vært to ukers pause fra eliteseriespill og i denne lille pausen har vi tatt kontakt med lagene som ligger øverst på tabellen for å høre litt om tanker rundt den overbevisende starten. Både Hulløy og Utleira har fått full pott etter fem kamper og ligger dermed på delt 1.plass med 15 poeng.

Tabellen per 10.12.19

“Stor stamme spillere”

Vi har tatt kontakt med Arne Skoglund i Hulløy. I spørsmålet om hva som har vært nøkkelen til den gode seriestarten svarer Skoglund:

“Jeg tror selv at det blant annet har med at vi får mer og mer erfaring, på tross av en ung alder på mange. Vi så en tendens til bedring på hjemmebane i fjor, der vi generelt var gode. Nøkkelen i år blir å forbedre oss på bortebane hvis vi skal holde følge i toppen, fremover. Vi har satt oss i en god posisjon, men det er enda tidlig i sesongen.

Vi har en større stamme spillere å velge blant noe som gjør at det blir tøffere konkurranse og fokuset blir skjerpet.
Mange har spilt opp mot sitt beste og flere har tatt steg siden i fjor.   Nykommerne finner seg også mer og mer tilrette. Ikke minst har vi unngått skader på sentale spillere. 
Vi har et par mann på skadelisten som jeg er sikker på blir sentral når de er tilbake fra skade. Begge nykommere i klubben.

Mye tilsa at vi kunne få utfordringer i starten pga at trener kom veldig sent på plass, men Kenneth har på lik linje med spillerne hatt progresjon. Han tar virkelig steg som trener og viser også kanskje sin beste form siden han kom til klubben. Vi har sluppet inn minst mål av alle lag og det er kanskje vår største endring.”

“En kamp om gangen”

Hvor lenge er målet om å gå ubeseiret i serien?

“Målet er først og fremst å gjøre gode prestasjoner og utvikle oss videre i trening og på kamp. Dermed må man ta frem floskelen om en kamp i gangen. Gir dette flere seirer fremover er det en fin bonus. Kenneth skal også ha sin del av æren for starten.”

“Laget har vært bra”

Er det spillere som har skilt seg ut fra resten og vært ekstra viktige for den gode starten?

“Jeg har i utgangspunktet ikke veldig lyst til å trekke frem noen, siden hele laget har vært bra. Skal man likevel gjøre det, kan man ikke unngå å trekke frem bakspiller Casper Øyvann som har vært en klippe defensivt, men også viktig fremåver. En spiller som er bra i begge spillets faser. 
Patrick Elvevold har i flere sesonger hatt et uforløst potensial som spiller og nå begynner man virkelig å se konturene av hva han er kapabel til. Skader har ødelagt mye, men holder han seg skadefri tror jeg han kan toppe toppscorerlisten etter sesongen.”

Det er to lag som fortsatt står med full pott etter 5 kamper. Dere møter det andre laget, nemlig Utleira i neste kamp (14.desember). Hvordan ser oppladningen til den kampen ut – er det noe spesielt dere ønsker å fokusere på?

“Oppladning ser forsåvidt grei ut, vi har bra med folk på trening og får jobbet med en del viktige ting inn mot kamp. Alle jobber eller studerer i tillegg til futsalen og er midt i eksamenstiden. Vi merker selvsagt at det er utfordrende å få alle spillere på hver økt. Heldigvis er kulturen i gruppen bra og spillerne gjør sitt beste for å komme på alle treninger, noe som selvsagt er viktig inn mot alle kamper.”

Hva tipper du resultatet blir i kampen mot Utleira?

“Jeg skal ikke gi meg ut på noe resultattips, Futsal kan være uforsigbart og i år tror jeg mange skal være glad for at ikke Norsk Tipping har fått kampene på Oddsen. Det kunne blitt gode dager for Norsk Tipping og noen blåmandager for de som hadde valgt å tippe. Ingen trodde på oss før sesongen og hadde noen sagt at Vesterålen skulle stå med 4 av 4 tap uansett motstand ville jeg trodd de kødda. 
Det har vært mange overraskelser så langt. Mye jevne kamper og veldig synd at ikke flere kamper går på TV. Amedia burde ikke gi opp futsalserien etter kun 1 sesong, serien er i bedring og interessen går oppover. Det jeg håper er at man får se et stort publikum på toppkampen i Trondheim.

Hvis man ser bort fra for min egen del, er det positivt hvis det blir en nerve og en jevn kamp. Min puls er nok høyere enn spillernes på slutten av kampene. Det aller viktigste er at det blir kvalitet og høy underholdningsverdi, så får man sette egne ønsker litt til side.”

Velkommen på kamp i Trondheim, spesielt til alle Nordlendinger.

Arne Skoglund

Få med dere kampen 14. desember

Tusen takk til Arne Skoglund for gode svar. Kampen som spilles 14. desember er det store forventninger til, selv om det er tidlig i sesongen.

2 KOMMENTARER

  1. […] For noen dager siden skrev vi om Hulløy som har hatt en perfekt seriestart så langt. Vi spurte Arne Skoglund spørsmål rundt seriestarten og tankene fremover. Men det er ikke bare Hulløy som har hatt en perfekt seriestart. Utleira står også med 15 poeng av 15 mulige. Vi har snakket også snakket med trener for Utleira, Kai Bardal, i forkant av kampen mellom Utleira og Hulløy i morgen. […]

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here