Foto: Thomas Brekke Sæteren

Etter en helg i Oslo-området som inneholdt kamper mot KFUM og Fredrikshald har Utleira økt seiersrekken sin fra 6 av 6 til 8 av 8 mulige seire – IMPONERENDE.

Jeg var selv til stede på lørdagens kamp i KFUM-hallen og fikk se det skyhøye nivået. Det var en kamp som hadde høy intensitet fra start til slutt.

KFUM går opp i ledelsen

Det var duket for kamp mellom 1.plass og 2.plass på tabellen i det kampen ble blåst i gang lørdag. Fra første sekund var det høyt tempo. Ballsikre KFUM-spillere klarte å unngå å bli særlig stresset av det høye presset til Utleira og klarer å spille seg til noen halvsjanser i starten av kampen.

I forsvar legger KFUM seg ganske dypt og lar Utleira holde mye i ball. Utleira holder høyt tempo på ballen uten å helt skape de store sjansene i starten av kampen. Det første som er verdt å legge merke til i kampen er dessverre en skade etter 8 minutter på en av Utleiras landslagsspillere; Christopher Fløisand Moen. Håper dette er en skade som ikke er for alvorlig!

Kun minuttet senere er KFUM nære ved å score. De får corner fra venste side som de nesten klarer å utnytte, men det ville seg ikke helt. De måtte vente med målet til det var spilt 10.30. Det kommer et skudd fra KFUM-kapteinen Lars Røttingsnes i stang. Uheldigvis for Utleirakeeper Sondre Enlid treffer ballen han i ryggen og går inn i nettet bak han. 1-0 til KFUM.

Slår raskt tilbake

Ikke mange sekunder etter slår Utleira tilbake. Sindre Myrvold Welo utfordrer på venstre side og skyter mellom bena på keeper og til 1-1.

Det står 12.15 på klokka når Even Rogstad Kvalvær blir spilt fri på bakre stolpe fra dypet og setter ballen i mål på første touch. 2-1 til Utleira.

Rett etter Even sin scoring er KFUM utrolig nære å utligne, men dessverre for Oslo-laget er det Utleiras Erlend Tjøtta Vie som setter inn neste mål etter 14 minutter. 3-1 etter et fantastisk spill hvor KFUM-gutta ikke klarer å henge med. Angrepet avsluttes med en skliende avslutning i venstre kryss.

To minutter før pause får KFUM nok en gigantisk mulighet. De spiller seg bra ut og kommer på høyre og får lagt inn til en spiller som ligger på 4-5 meter, men som ikke helt klarer å få avsluttet. Nå er KFUM inne i en god periode spillmessig og får også en stor sjanse minuttet senere. De spiller seg flott frem til en mulighet fra ca 5 meter hvor Lars Røttingsnes får avsluttet. En kjemperedning av Sondre Enlid og litt hjelp fra stangen gjør at stillingen holder seg 1-3 til pause.

KFUM kom tilbake

KFUM viser at de ikke har gitt opp håp om poeng og kommer ut i høyt press i andre omgang. De får corner etter 1 minutt hvor Lars Røttingsnes skyter volley fra rundt 12 meter. Et bra treff som det ser ut som blir blokkert av egen spiller. Mulig ballen hadde retning cm utenfor mål.

Det er en sjanserik start på 2. omgang. Minuttet senere er det Oskar Stølan som er nære ved å komme alene med KFUM-keeperen, men han får et dårlig mottak.

Utleira legger seg lavere i 2.omgang og lar KFUM ha mer ball, mens det er KFUM som presser høyt. Det høye presset gir belønning etter 8 minutter. En Utleira-klarering går rett i hode på egen spiller og til en våken Matias Fehn Unsvåg som setter ballen i lengste hjørne.

KFUM fortsetter å presse høyt, men ved noen tilfeller er de litt heldige at de ikke blir straffet.

Med 4.30 igjen på klokken utligner Marius Andre Jacobsen til 3-3. Det er nok en corner. Denne gangen går den på første stolpe, via en forsvarer og i en bue over keeper og til Marius som banker ballen i mål fra 1 meter.

3-3, og i underkant av fem minutter igjen på klokka velger Utleira å starte det høye presset igjen noe som fører til store sjanser begge veier. 16.20 er spilt når Lars Røttingsnes og Marius Andre Jacobsen (KFUM) spiller seg fint frem og er utrolig nære en stor sjanse.

Det er tydelig at begge lag ønsket seieren og flere sjanser skulle det bli. KFUM kommer 2 mot 1 på kontring, men litt slitne ben gjør at det blir en litt upresis pasning som gjør det vanskelig å skyte. Skuddet går et stykke utenfor mål.

Til tross for enormt tempo og mye springing fra begge lag presses det høyt de siste minuttene.

Topplag har ofte hellet med seg og klarer å vippe jevne kamper i sin favør. 1.30 før tiden er ute er det et skudd fra en Utleiraspiller fra 12 meter som KFUM-keeper lager en retur på. Først på returen er Sindre Myrvold Welo som setter inn 4-3 til Utleira.

De siste 90 sekundene spiller KFUM overtallsspill og kommer til en sjanse etter 19.47 hvor ballen skytes like utenfor stangen.

Kampen ender KFUM 3 – 4 Utleira.

Målene til Utleira kan dere se på deres Facebook-side.


Utrolig underholdene kamp! Høyt tempo i 20×2 effektive minutter og spenning hele veien! Anbefaler å reise til hall nær deg for å se kamp ved neste mulighet.

Det kommer mer info om de andre kampene som ble spilt denne helgen senere.

1 kommentar

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here