Foto: fotolars

Da er Eliteserien 2019/2020 ferdigspilt og vi ser litt på hvordan det endte her.

Endelig tabell i Eliteserien 2019/2020.

Uslåelige

Allerede før siste runde var det klart at Utleira var seriemestre, men de hadde likevell noe å spille for den siste helgen. Etter en utrolig sesong av Utleira var nemlig ubeseiret før siste kamp, og hadde ingen planer om å avslutte på halv maskin. Siste kamp slo de OSI hele 17-1. Dette gjorde også at Utleira endte på 52 poeng denne sesongen, noe som er ny poengrekord i Eliteserien. Vi i Futsalmagasinet tok kontakt med Utleira-trener Kai Bardal og gratulerte med gullet og spurte hva som var hemmeligheten til en så bra sesong. Dette svarte Kai Bardal:

Takk for det!
Det viktigste er å ha en god spillergruppe, med personlighet, ulike ferdigheter og enkeltspillere med lang erfaring. Det hjelper selvsagt å ha så mange gode spillere at vi alltid stiller sterkt selv om vi bla har vært tungt rammet av sykdom og barnefødsler. Det er som regel minst én spiller som står frem og utgjør en ekstra forskjell i hver kamp. Vi har fått trent brukbart også i sommerhalvåret og bygd en god spillemessig plattform, som gjør at vi skaper sjanser og scorer mål også på dårlige dager. Tror vi har fått betalt for å ha tenkt langsiktig og forsøkt å jobbe med futsalferdigheter og eget spill over tid, istedet for å prøve å vinne så fort som mulig. Tilrettelegging for å få trene godt og tålmodig er umulig uten et godt støtteapparat og en fenomenal klubb i ryggen.

Til tross for at de har vært ubeseiret i år og ny poengrekord i Eliteserien ser Kai fremover. Den forrige poengrekorden i Eliteserien var også satt av Kai Bardal, men da med Vegakameratene – sesongen 2010/2011. Kai fortsetter:

“Nå er det viktig å fortsette å bli bedre. Jeg har sett før hvordan andre lag hever seg når de jakter på det antatt beste laget. Dessuten behøver vi å utvikle oss for å hevde oss i Europa. Vi er bedre offensivt og har flere strenger å spille på enn Vegakameratene hadde da de gikk til fire gruppespill i Champions League. Samtidig var Vegakameratene bedre defensivt, tøffere og i stand til å nøytralisere sterk motstand i lange perioder.

Skal Norge få et lag ut i europeisk gruppespill igjen?

Hulløy med sølv

“Vi kjemper oss til sølv, mot alle odds! Vi feirer som det var gull!”

Kenneth Rakvaag på Instagram

Dette er et historisk sølv for Hulløy. Før siste serierunde lå de bak Sjarmtrollan, men i og med at Sjarmtrollan spilte uavgjort mot KFUM og Hulløy vant mot Sandefjord gikk sølvmedaljen til Bodø-laget. Dette er noe som må ansees som en liten overraskelse. Før sesongen var det ingen andre lag enn Hulløy selv som tippet at det ville bli en topp 3-plassering for Bodø-laget. De tippet seg selv på en 3.plass bak Sjarmtrollan og Vesterålen. Om prestasjonen og året sier Arne Skoglund følgende:

“Vi er selvsagt veldig glad og fornøyd, for at vi klarer å overgå årets målsetning. Vi hang en god stund med i Gullkampen, men med Utleiras vanvittige sesong med poengrekord ble det vanskelig.”

Videre fortsetter Arne Skoglund:

“Vi var i ferd med å rote bort medaljemuligheten etter en bortehelg, der vi var overraskende svake. Det råeste øyeblikket var når vi da klarer å snu det mot Sjarmtrollan hjemme og samtidig sette oss i en god posisjon til å sikre medalje. Vi var preget mot OSI, som i den kampen kjempet heroisk for å få med seg poeng. På slutten av kampen løsnet det og vi vant komfortabelt. Sandefjord er et lag vi har slitt med, men her gjør vi en meget solid kamp og vinner med store sifre. Ingen har klart å slå Sandefjord med sånne sifre denne sesongen og når man vet hvilken jobb som ligger bak å få dette til, var det veldig spesielt og rørende å klare sølvet.”

Gratulerer til Hulløy med sølvet, som har blitt feiret som et gull av flere av Hulløyspillerne.

Storfavoritt endte på bronseplass

Før sesongen var det et lag som alle tippet ville komme topp 3, og mange beskrev som storfavoritt. Sjarmtrollan var lenge helt der oppe, men det er små marginer som skiller i futsalen og med noen dårlige resultater i innspurten endte det med en 3.plass for fjorårets seriemestre. Bronse er slett ikke verst!

Midtsjiktet

På en 4. plass finner vi Vesterålen som kun var to poeng bak Hulløy og Sjarmtrollan. Vesterålen var tippet av fem lag til å ta medalje i årets sesong.

5. plassen gikk til KFUM, som hadde en luke på 15 poeng opp og 6 poeng ned.

Freidig, Fredrikshald og Sandefjord ender på 6., 7., og 8.plass i årets sesong med, 18, 16 og 15 poeng. Dette til tross for at både Fredrikshald og Sandefjord selv mente at de ville ende på topp 3. Kan dette skje neste sesong?

Nedrykk

Det ble bare en sesong i årets Eliteserie for begge de to nyopprykkede lagene Ranheim og OSI Futsal. Det ble rett og slett for tøff motstand i årets Eliteserie. Vi får se om de er gode er gode nok og vil rykke opp igjen neste sesong.

Takk for en fantastisk sesong – Eliteserien 2019/2020!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here