Bildet er tatt i kampen mellom Utleira og KFUM av Fotolars.

Som de fleste nok har fått med seg har årets playoff-kamper til eliteserien blitt utsatt pga korona. Opprinnelig var disse kampene satt opp helgen 27.-29. mars i Bjørnholthallen, syd i Oslo. Den nye datoen for disse playoff-kampene er nå satt til lørdag 26. september, men det er ikke 100% sikkert enda. Det samme gjelder 1.divisjon avdeling Oslo.

Blir det playoff som vanlig?

Utklipp fra en artikkel som ble publisert 14.02.2020 på fotball.no.

Du kan lese artikkelen i sin helhet her.

Lagene som skal kjempe om plasser i eliteserien er Høybråten/Stovner, Berserk, Trondheim Troll, Ski, Høllen og Svartisen.

MEN.

Serieforeningen i Futsal kan bekrefte at de har sendt inn brev til NFF med et forslag om å spille kommende sesong med åtte lag. Serieforeningen har sendt oss i Futsalmagasinet en oppsummering av brevet som ble sendt til forbundet:

Serieforeningens brev til NFF, oppsummert av dem selv:

“Sesongen 2020/21 var et stort og viktig tema under Årsmøte i mai i år. Det kommer til å bli en sesong utenom det vanlig. Vi har mottatt innspill fra flere klubber som er bekymret for gjennomføringen av sesongen. Da playoff til Eliteserien ble utsatt og datert til 27. september 2020 økte denne bekymringen.
Det er flere faktorer som gjør dette til en stor utfordring. Noen klubber har til og med uttrykt at det vil være bedre om neste sesong blir avlyst enn at det som er planlagt fra NFF sin side blir gjennomført.

– En så sen avvikling av playoff vil gjøre at vi i stor grad ikke er i stand til å avtale kamper, bestille halltid og planlegge reiser før tidlig oktober, med seriestart én måned senere.
– Vi er samtidig svært bekymret for de to lagene som rykker opp, og som har veldig mye som skal på plass (spesielt økonomisk) i løpet av kort tid før sesongstart.
– Økonomi spiller selvfølgelig en stor og avgjørende rolle. Mange har allerede opplevd å miste inntekt, i tillegg vil det høyst sannsynlig bli enda vanskeligere å få inn sponsorinntekter fremover.

Vi har stor forståelse for at lagene som skal delta i Playoff til Eliteserien ønsker å gjennomføre denne, i et håp om å kvalifisere seg for øverste nivå i Norge. Samtidig mener vi en avlysning gagner norsk futsal som helhet og sikrer at klubbene overlever neste årene. Vi frykter Eliteserien ikke kommer til å bli fullført som normalt dersom man forsøker å gjennomføre en ordinær sesong.

Vårt forslag er dermed å gjennomføre årets sesong med 8 lag. Med 8 lag i årets Eliteserien vil antall kamphelger bli redusert, noe som kan gi gode forutsetning for å få gjennomført landslagssamlinger og e-cup på en god måte.

I all hovedsak handler det om å sikre at futsalklubbene som er her i dag overlever denne perioden og spiller futsal også i 2021.”

Uvisst hva som blir utfallet

Det er vanskelig å vite hvordan dette ender. Vil det bli playoff-spill, vil Eliteserien spilles med åtte lag slik serieforeningen foreslår? Det vet vi ikke enda, men vi i Futsalmagasinet skal holde dere oppdaterte.

1.div avdeling Oslo

Playoff-kampene ble også utsatt i 1.divisjon avdeling Oslo, men her er det ikke samme utfordringer med denne utsettelsen. Det er regionale lag og det krever derfor ikke samme mengde planlegging. I tillegg spiller både 1.divisjon og 2.divisjon avdeling Oslo i samme hall – Bjørnholthallen. Det er Oldenborg, Nordre Follo og Sørumsand som skal kjempe om to plasser i neste års 1.divisjon. Det var Klemetsrud og Vestli som rykket ned fra 1.divisjon Oslo.

Vi skal se nærmere på Oldenborg en av de kommende dagene. Er det andre lag som ønsker en artikkel er det muligheter for dette hvis de selv tar kontakt.

1 kommentar

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here