Bilde av Sjarmtrollan sin spiller Milos Vucenovic.

Jeg skrev i forrige uke om at det er et alternativ for at det bare blir 8 lag i kommende sesong av Eliteserien. På tirsdag skal NFF i terminliste-møte med eliteserieklubbene. I den anledning skal vi se på noen andre alternativer til gjennomføring av toppdivisjonen.

Disse alternativene er muligheter jeg har hørt fra personer rundt om i futsal-Norge. Mest sannsynlig vil vi få vite mer om hvordan gjennomføringen av eliteserien vil gå i løpet av neste uke.

Grunnen til at det i det hele tatt er et spørsmål om hvordan eliteserien skal gjennomføres er situasjonen landet er i med tanke på covid19. Playoff til eliteserien som skulle blitt spilt i mars, har nå blitt utsatt til 26.september. Dette gjør at terminlisten kommer senere enn den vanligvis gjør, noe som igjen fører til økte kostnader for eliteserielagene på grunn av blant annet senere bestilling av fly og hotell.

Åtte lag

Første alternativ skrev jeg som sagt i forrige uke. Det er at kommende sesong skal bli spilt med kun åtte lag i den øverste divisjonen. Dette er det serieforeningen i futsal mener er det beste alternativet. Vil du lese mer om hva serieforeningen for futsal skrev i brevet til NFF kan du se her.

“Vanlig sesong”

Andre alternativ er at det vil bli spilt “vanlig sesong” med 10 lag. Dette forutsetter at det blir spilt kvalikk i Oslo 26.september og at 2 lag rykker opp til øverste nivå. En av utfordringene til dette er økonomi. Det kan i verste fall resultere i at flere av eliteserielagene må trekke seg fra sesongen på grunn av pengemangel.

Enkel sesong

Tredje alternativ forutsetter også at kvalikk vil bli spilt som normalt, og at det blir 10 lag i eliteserien. Men forskjellen fra forrige mulighet er at det kun blir spilt enkel serie – altså at alle lag kun møter hverandre en gang. Dette kan jeg tenke meg er en måte å kutte utgiftene for klubbene på. Med enkel sesong blir det bare 9 kamper per lag, noe som muligens vil gjøre at det er veldig lite som skiller lagene. I tillegg vil det nok ha ekstra mye å si hvem som får hjemme- og bortekamper mot hvem – hvem må betale dyre flyreiser osv?

Avlyse sesongen

Et fjerde alternativ er noe serieforeningen skrev i brevet til NFF. Det er nemlig å avlyse hele 2020/2021-sesongen. Serieforeningen mener at en avlysning vil gagne norsk futsal i som helhet og sikre at klubbene overlever neste år.

Umulig å vite

Hvilket av disse fire alternativene det blir, eller om det blir et annet jeg ikke har skrevet om her kan vi ikke vite med sikkerhet før NFF kommer ut med en bekreftelse av hva de har bestemt om 2020/2021-sesongen.

Før dette skjer, og før futsalen starter opp igjen i Norge er vi heldige som har andre ballidretter vi kan la oss underholde av. Er du en av de som liker fotball kan det være verdt å sjekke ut gode bonuser hos Fotballkanalen.com. Der kan du også finne tips og blogginnlegg.

Vet du noe mer?

Vet du noe mer om hva som skjer med neste års eliteserie er det veldig kjekt om du vil ta kontakt med Futsalmagasinet med informasjon, slik at vi kan oppdatere fortløpende.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here